Η κατασκήνωση «Μια φορά κι έναν καιρό», που βρίσκεται στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής , έχει δημιουργήσει τη Δ΄περίοδο ένα ειδικά μελετημένο πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες, το οποίο συνδυάζει την καθημερινή επαφή με την φύση, τα ζώα, την παράδοση μέσω βιωματικών εργαστηρίων, τις τέχνες, τη διασκέδαση, τα extreme sport και την εμψύχωση.

Η επιστημονική μας ομάδα αποτελείται από ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο, ψυχαγωγό, κινησιοθεραπευτή- φυσικοθεραπευτή, ειδικό θεραπευτικής ιππασίας, δραματοθεραπευτή, μουσικοθεραπευτή, ειδικό καθηγητή εικαστικών τεχνών, ειδικό γυμναστή, ναυαγοσώστες, ιατρό, νοσηλεύτριες, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά και καθημερινά στο κατασκηνωτικό μας πρόγραμμα. Τα στελέχη και οι συνοδοί έχουν εμπειρία τόσο στο χώρο των κατασκηνώσεων όσο και στο χώρο αναπηρίας.

Ο χωρισμός των κατασκηνωτών γίνεται σε σπιτάκια και σε κοινότητες βάση της ηλικίας, του φύλου, της αναπηρίας, του ιστορικού που έχει ληφθεί από την συντονίστρια του προγράμματος και τους κοινοτάρχες αλλά και βάση των επιθυμιών των ιδίων και των κηδεμόνων τους.

Οι συνοδοί και τα στελέχη έρχονται σε επαφή και επισκέπτονται τους κατασκηνωτές τους πριν την έναρξη του κατασκηνωτικού προγράμματος με σκοπό τη δημιουργία μια σχέσης ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ τους και με τους κηδεμόνες τους.

Το πρόγραμμα διατροφής είναι ειδικά προσαρμοσμένο, από το διατροφολόγο μας, στις ανάγκες των κατασκηνωτών.

Οι πρωινές μας δραστηριότητες περιλαμβάνουν pet therapy, φυσικοθεραπεία στην πισίνα, θαλάσσιο μπάνιο, μπάνιο στην πισίνα με τη νεροτσουλήθρα, εικαστικά, κατασκευές με πηλό, μουσικοθεραπεία, επιτραπέζια, επιδαπέδια παιχνίδια. Οι απογευματινές μας δραστηριότητες είναι θεραπευτική ιππασία, δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, κολύμπι στην πισίνα, αθλητισμό στα γηπεδάκια (μπάσκετ, βόλλεϋ), ομαδικά παιχνίδια με τον ψυχαγωγό, μικροί μάγειρες μεγάλοι σεφ, κηπουρική, pet therapy (υιοθέτησε κι εσύ ένα ζωάκι), extreme sport, γύρισμα ταινίας μικρού μήκους, 3D ταινίες στην κλειστή αίθουσα μίνι κινηματογράφου, επαφή με την παράδοση μας όπως με θερισμός , αλωνισμό, άλεσμα, ζύμωμα ψωμιού, άρμεγμα, γιαούρτι, λανάρισμα, γνέσιμο, μασούρισμα, αργαλειός, μαγκανοπήγαδο με γαϊδουράκι, ελαιοτριβείο, μουσείο με παραδοσιακά εργαλεία.

Εμείς σας δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να γεμίσουμε με υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές διακοπές! Εσείς δεν έχετε παρά να μας εμπιστευτείτε!

Συντονίστρια Προγράμματος
Κωστελίδου Ζηνοβία, Παιδαγωγός

 

Ε-mail συντονίστριας zkostelidou@yahoo.gr
Τηλ. Επικοινωνίας μας: 69 74 56 76 75
Τηλ. Γραφείου Αριστοτέλους 22, Θεσσαλονίκης : 2310 256.788 - 2310 256.618