Εγχώριες

Υπουργείο Παιδείας
Στο διάστημα λειτουργίας της, η κατασκήνωσή μας έχει φιλοξενήσει, εκτός του διαστήματος των κατασκηνωτικών περιόδων, αρκετές χιλιάδες μαθητές σχολείων για εκπαιδευτικές επισκέψεις στο χώρο του παραδιακού χωριού.
Είναι αναμφίβολο πως τα προγράμματά μας είναι και θα παραμείνουν αναγκαία για κάθε παιδί και νέο. Απόδειξη αυτού αποτελεί και η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιήθηκε προς όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τονίζει αυτή ακριβώς την αναγκαιότητα των προγραμμάτων μας.
Η κατασκήνωση «Μια φορά κι έναν καιρό...» θα συνεχίσει να εμπλουτίζει και να πραγματοποιεί τα βιωματικά της εργαστήρια της παράδοσης έτσι ώστε να γίνονται κοινωνοί της σοφίας, της οικολογίας, της ανθρώπινης εμπειρίας οι νέοι και τα παιδιά πρώτα της Ελλάδας και κατ'επέκταση όλου του κόσμου.

Παγκόσμιες
UNESCO και I.O.V.

Το θετικό στοιχείο της ζωντανής παράδοσης, του πολιτισμού και της λαογραφίας έχει κεντρήσει το ενδιαφέρον γονιών, εκπαιδευτικών – σχολείων απο χώρες γειτονικές και μή.
Έτσι απο το 1999 (χρόνος έναρξης λειτουργίας της κατασκήνωσής μας) και στη συνέχεια φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας παιδιά και νέοι απ'όλο τον κόσμο.

Η κατασκήνωση «Μια φορά κι έναν καιρό...» είναι μέλος της Διεθνούς λαογραφίας (I.O.V.) ΕΛΛΑΣ και μέλος της UNESCO.

Κάθε χρόνο φιλοξενούμε παιδιά απ'όλο το κόσμο. Με προγράμματα απόδημου Ελληνισμού φιλοξενούμε παιδιά ομογενών μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και Εσωτερικών και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Από όλο το κόσμο φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας παιδιά και χοροδιδάσκαλοι χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων έτσι ώστε οι δύο λαοί να έρχονται πιο κοντά και να δημιουργούνται φιλίες που θα συμβάλουν στην ειρηνική μας διαβίωση.