Δημιουργικότητα, έκφραση
& φαντασία!

Στην κατασκήνωση “Μια Φορά Κι Έναν Καιρό…” δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις καλλιτεχνικές δραστηριότητές. Αυτό γιατί γνωρίζουμε πως η ενασχόληση των παιδιών με καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχει μοναδικά οφέλη για το παιδί. Δημιουργήσαμε και αναπτύξαμε έναν κύκλο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα την δημιουργικότητα, έκφραση και διασκέδαση των παιδιών. Εδώ η δημιουργικότητα ανθίζει γιατί δεν υπάρχει ο περιορισμός σωστό ή λάθος, επιτυχία ή αποτυχία. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ξεκινά ένα παιδί να εκφράζεται, να κατανοεί τον κόσμο, τη γραφή, το διάβασμα, τα μαθηματικά, την επιστήμη... Συνδυάζοντας όλες τις αισθήσεις, δημιουργεί με την αστείρευτη φαντασία του και αναπτύσσει τρόπους και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Εικαστικά

Εικαστικά

Στις εικαστικές δραστηριότητες οι κατασκηνωτές έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα, να εκθέσουν τις δημιουργίες τους στο παζάρι που διοργανώνουμε κάθε περίοδο, να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να διακριθούν οι ίδιοι καθώς και η ομάδα τους. Στις εικαστικές δραστηριότητες χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά.

Πηλός

Πηλός

Στην “Μια Φορά Κι Έναν Καιρό...” οι κατασκηνωτές δημιουργούν με πηλό. Έναν από τους καλύτερους τρόπους να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους μέσα από έναν από τους παραδοσιακότερους τρόπους. Μαθαίνουν για την ιστορία του και τη χρησιμότητά του, έρχονται σε επαφή με την δημιουργία αγγείων με τροχό και αφού ψηθούν οι δημιουργίες, τις εκθέτουμε στο παζάρι μας για να τις αγοράσει όποιος το επιθυμεί!

Μαύρο Θέατρο

Μαύρο Θέατρο

Το μαύρο θέατρο το παρουσιάσαμε πρώτη φορά το 2003 ως θέαμα και ως σήμερα το έχουμε εξελίξει σε κανονική παράσταση τόσο φαντασμαγορική όσο και διδακτική. Οι κατασκηνωτές μας, όλοι όσοι το επιθυμούν, συμμετέχουν. Γι’ αυτό και αυξάνονται κάθε χρόνο οι εθελοντικές συμμετοχές.

Το παζάρι μας

Το παζάρι μας

Το παζάρι είναι γιορτή! Εδώ οι κατασκηνωτές εκθέτουν τις δημιουργίες τους, με ανακυκλώσιμα υλικά και πηλό, στους επισκέπτες αλλά και στους υπόλοιπους κατασκηνωτές. Ότι τους αρέσει μπορούν να το αποκτήσουν αν κάνουν βέβαια “καλό παζάρι”. Στο παζάρι οι ομαδάρχες και τα στελέχη μας δίνουν το καλύτερό τους εαυτό υποδυόμενοι διάφορους ρόλους. Μην το χάσετε!

Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρικό παιχνίδι

Οι κατασκηνωτές ανά ομάδα-σπιτάκι βιώνουν την μοναδική εμπειρία του θεατρικού παιχνιδιού από άτομα με χρόνια πείρα στο θέατρο και στην εφαρμογή του στις σχολικές ηλικίες. Εδώ όλοι συμμετέχουμε σε απίθανες ιστορίες από τον υπέροχο κόσμο της φαντασίας, κοινωνικοποιούμαστε, διευρύνουμε τους ορίζοντες της φαντασίας μας και της δημιουργικότητάς μας. Εξάλλου είμαστε παιδιά και σ' αυτό το παιχνίδι κανείς δεν μας φτάνει!

Μουσική

Μουσική

Στη δραστηριότητα αυτή θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, σαν κοινότητα! Μικροί -μεγάλοι θα γελάσουμε, θα συνθέσουμε, θα κάνουμε πρόβες τα τραγούδια για την γιορτή γονέων και θα περάσουμε όλοι φανταστικά, όπως όλους μας κάνει να νιώθουμε η μουσική.

Βραδιές ψυχαγωγίας

Βραδιές ψυχαγωγίας

Στις βραδιές ψυχαγωγίας όλοι συμμετέχουμε με το σπιτάκι μας και γινόμαστε ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τραγουδάμε κάνουμε αστεία σκετς, χορεύουμε, είτε είμαστε κατασκηνωτές είτε στελέχη γινόμαστε όλοι παιδιά και περνάμε όλοι μαζί υπέροχα!

We love to Dance!