Κρατάμε την παράδοση άσβεστη!

Στα βιωματικά μας εργαστήρια μεταλαμπαδεύεται η ανθρώπινη σοφία και η επινοητικότητα στα παιδιά και στους νέους. Η σπουδαιότητα αυτών των προγραμμάτων κάνει την κατασκήνωσή μας ξεχωριστή και απαραίτητο πολιτισμικό κρίκο ανάμεσα στην εκπαίδευση και στην αγωγή των παιδιών και των νέων. Για το έργο αυτό η κατασκήνωσή μας έχει αποκομίσει διακρίσεις από εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς.

Υιοθεσίες ζώων

Υιοθεσίες ζώων

Αν αγαπάς και εσύ τα ζωάκια και ονειρεύεσαι να αποκτήσεις ένα δικό σου, να το αγαπάς και να το φροντίζεις έλα και εσύ στη κατασκήνωση "Μια φορά κι έναν καιρό…"
Στη δραστηριότητα "Υιοθεσίες Ζώων", ένα κουνελάκι, ένα μικρό ή μεγάλο αλογάκι, ένα γαϊδουράκι και άλλα πολλά ζωάκια σε περιμένουν!
Υιοθέτησε το δικό σου ζωάκι και δείξ’ του την αγάπη σου!

Μαγγανοπήγαδο

Μαγγανοπήγαδο

Οι κατασκηνωτές μας, μαθαίνουν αυτό τον παραδοσιακό τρόπο ποτίσματος του κήπου που σήμερα έχει εκλείψει. Έρχονται σε επαφή με το μαγκανοπήγαδο όπου το γαϊδουράκι ποτίζει τον κήπο από το πηγάδι και μέσα από τη διασκέδαση μαθαίνουν σοφές παραδοσιακές τεχνικές.

Κύκλος ψωμιού - Αλώνι - Ανεμόμυλος

Κύκλος ψωμιού - Αλώνι - Ανεμόμυλος

Οι κατασκηνωτές διδάσκονται με συμμετοχή και πολύ διασκέδαση, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, την δημιουργία του ψωμιού από το σπόρο. Μαθαίνουμε πως γινόταν ο θερισμός, ο αλωνισμός, το άλεσμα στον ανεμόμυλο, ζυμώνουμε σε ξύλινες σκάφες, ψήνουμε σε παραδοσιακό φούρνο και δοκιμάζουμε τη χαρά της δημιουργίας!

Παστέλι

Παστέλι

Μάθε και εσύ και παρασκεύασε το δικό σου παστέλι με αγνά υλικά από μέλι και σουσάμι! Οι κατασκηνωτές μας ξετρελαίνονται από την υπέροχη γεύση και την χαρά της δημιουργίας αυτού του παραδοσιακού γλυκίσματος.

Σαπούνι

Σαπούνι

Στην κατασκήνωση "Μια φορά κι έναν καιρό..." οι κατασκηνωτές μας, έρχονται σε επαφή με τον κύκλο του σαπουνιού. Οι μικροί μας φίλοι, με τα απαραίτητα υλικά και την καθοδήγηση των στελεχών μας, μαθαίνουν και παρασκευάζουν το δικό τους χειροποίητο σαπούνι με βάση το ελαιόλαδο, το οποίο μετά από μερικές μέρες είναι έτοιμο για χρήση.

Κρασί - Τσίπουρο

Κρασί - Τσίπουρο

Οι κατασκηνωτές μας έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την δημιουργία κρασιού και τσίπουρου μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως το πατητήρι των σταφυλιών και στη συνέχεια με τον μούστο τη δημιουργία του κρασιού. Ενώ με το ρακοκάζανο και την απόσταξη μαθαίνουμε τη δημιουργία του τσίπουρου. Εδώ οι κατασκηνωτές μαθαίνουν φυσική και παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής μέσα από τη διασκέδαση.