Αγαπάμε το νερό και το σεβόμαστε!

Οι υδάτινες δραστηριότητες στην Mia Fora Camp, αποτελούνται από καθημερινό κολύμπι και διασκέδαση στη θάλασσα, στην πισίνα, στην νεροτσουλήθρα και στο υδάτινο πάρκο μας. Οι δραστηριότητες αυτές είναι καθημερινές και είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών στην κατασκήνωση μας. Επίσης έχουν και φανταστικά οφέλη στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων για τα παιδιά.

Οι υδάτινες δραστηριότητες μαθαίνουν στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να μοιράζονται τον ίδιο φυσικό χώρο με άλλους καθώς και να υιοθετούν ιδέες άλλων παιδιών για παιχνίδι ή ακόμα να δημιουργούν τις δικές τους. Αυτές οι ικανότητες κρίνονται πολύ σημαντικές στα παιδιά για να κοινωνικοποιηθούν, για να δημιουργούν φιλίες, καθώς και στο να διευρύνουν την φαντασία και δημιουργικότητά τους.

Θάλασσα

Θάλασσα

Καθημερινό κολύμπι στα φημισμένα νερά του Αιγαίου, στην παραλία της Νέας Σκιώνης που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Οι κατασκηνωτές μας μετακινούνται με τρενάκι ή με λεωφορείο στην θάλασσα με την συνοδεία των ομαδαρχών και του κοινοτάρχη τους.

Σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, σε οριοθετημένο χώρο που οι κατασκηνωτές μπορούν να κολυμπήσουν με ασφάλεια, υπό την επίβλεψη των ομαδαρχών και του ναυαγοσώστη της κατασκήνωσης, απολαμβάνουν τις ευεργετικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού καθώς και του παιχνιδιού σε αυτό.

Νεροτσουλήθρα - Υδάτινο πάρκο

Νεροτσουλήθρα - Υδάτινο πάρκο

Η νεροτσουλήθρα και το υδάτινο πάρκο μας, είναι η απόλυτη έκφανση του παιχνιδιού με το νερό στην κατασκήνωση. Με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των παιδιών, οι κατασκηνωτές παίζουν ανέμελα με το νερό καθώς βουτούν, πλατσουρίζουν, χαίρονται και δεν σταματούν να διασκεδάζουν όταν το πρόγραμμα τους έχει αυτές τις υπέροχες δραστηριότητες!
Πισίνα

Πισίνα

Καθημερινή δραστηριότητα για τους κατασκηνωτών μας, είναι το κολύμπι στην πισίνα. Το γάργαρο νερό της πισίνας, είναι πολύ ελκυστικό, το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, ψυχαγωγούνται με τα παιχνίδια και τέλος αναμετρούνται στους κολυμβητικούς αγώνες πισίνας, με τα άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας στο τέλος της περιόδου.

Για τους μικρότερους κατασκηνωτές μας το κολύμπι στη πισίνα είναι μια καλή ευκαιρία για εκμάθηση κολύμβησης ή βελτίωση της τεχνικής τους με την καθοδήγηση των στελεχών. μας.

Η πισίνα μας έχει διακυμάνσεις στο βάθος της ξεκινώντας από πολύ ρηχά (50 εκ.) και φτάνοντας στα 2 μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μικρότεροι κατασκηνωτές που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με το κολύμπι και θέλουν να βελτιωθούν, καθώς και πιο έμπειροι κολυμβητές.

Οι ναυαγοσώστες πισίνας καθώς και στελέχη της κατασκήνωσης, έχουν τον απόλυτο έλεγχο, και φροντίζουν ώστε οι κατασκηνωτές μας να διασκεδάζουν και να κολυμπούν με ασφάλεια.