Ζήσε την περιπέτεια!

Στην κατασκήνωσή μας οι κατασκηνωτές θα βρουν extreme sports. Κάποια από αυτά είναι η πίστα αναρρίχησης και το flying fox. Τα αθλήματα αυτά τα ονομάζουμε extreme όχι λόγω της επικινδυνότητάς τους, αλλά λόγω του ότι για τα παιδιά η συμμετοχή μπορεί να φαντάζει αρχικά δύσκολη. Ένα είναι όμως σίγουρο, από τη στιγμή που θα το δοκιμάσουν, γίνονται από τις αγαπημένες δραστηριότητες και δεν θέλουν να σταματήσουν.
Για να συμμετέχει ένας κατασκηνωτής ή κατασκηνώτρια στα αθλήματα αυτά θέλει κουράγιο. Θα πρέπει το παιδί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να ξεπεράσει τους φόβους του και να προσπαθήσει, δίνοντας του έτσι τα εφόδια για να πιστεύει στις ικανότητές του και να αναλαμβάνει και να επιτυγχάνει τους στόχους του στο μέλλον.
Επίσης η ενασχόληση με αυτά τα αθλήματα, μειώνει την αντικοινωνική συμπεριφορά των παιδιών. Τα παιδιά βρίσκουν ένα τρόπο να διοχετεύσουν την ενέργεια τους μέσα από την αδρεναλίνη που παρέχουν τα αθλήματα αυτά. Τέλος, δεν νιώθουν μεγάλη ανάγκη να “επαναστατούν” καθώς εκτονώνουν την αδρεναλίνη τους μέσα από αυτά τα αθλήματα, αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο και να είναι πιο χαρούμενα στη ζωή τους.
Πίστα Αναρρίχησης

Πίστα Αναρρίχησης

Στην πίστα αναρρίχησης μικροί-μεγάλοι με τη βοήθεια των υπευθύνων προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης και της κατάβασης οι κατασκηνωτές είναι εξοπλισμένοι με ειδικές ζώνες και κράνη καθιστώντας το συγκεκριμένο άθλημα απόλυτα ασφαλές. Σκαρφαλώνουν, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος κατακτούν την κορυφή και ενώ ακούγεται ο ήχος της επιτυχίας (το καμπανάκι) ασυνείδητα ταυτίζεται αυτή τους η προσπάθεια με κάθε άλλη προσπάθεια στη ζωή που απαιτεί συνεχή αγώνα μέχρι την επιτυχία.
Flying Fox

Flying Fox

Στην κατασκήνωσή μας οι κατασκηνωτές θα βρούνε δύο εγκαταστάσεις flying fox, ένα στη πλαγιά του δάσους και ένα δίπλα στην πίστα αναρρίχησης. Η δραστηριότητα αυτή προσφέρει ένα διαφορετικό είδος συγκίνησης! Οι κατασκηνωτές μας συμμετέχοντας σε αυτό το άθλημα νικούν τους φόβους τους, γίνονται πιο ριψοκίνδυνοι και γίνεται αμέσως μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες. Αφέσου και εσύ στην αίσθηση ότι πετάς!

Οι κατασκηνωτές είναι εξοπλισμένοι με ειδικές ζώνες και κράνη καθιστώντας το συγκεκριμένο άθλημα απόλυτα ασφαλές.

Τοξοβολία

Τοξοβολία

Οι κατασκηνωτές με την βοήθεια των υπευθύνων μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τόξο σωστά και στη συνέχεια προσπαθούν να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στον αχυρένιο στόχο. Στο συγκεκριμένο άθλημα πραγματοποιείτε πρωτάθλημα για όσους κατασκηνωτές το επιθυμούν. Η τοξοβολία πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να προσφέρει απόλυτη προστασία στους κατασκηνωτές.
Σκοποβολή

Σκοποβολή

Στην σκοποβολή οι κατασκηνωτές με την βοήθεια του υπεύθυνου προσπαθούν να στοχεύσουν με ψυχραιμία και σταθερό χέρι και να ρίξουν τα παπάκια. Στο συγκεκριμένο άθλημα πραγματοποιείται και πρωτάθλημα για όσους κατασκηνωτές το επιθυμούν. Η σκοποβολή πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να προσφέρει απόλυτη προστασία στους κατασκηνωτές.