Στην Mia Fora Camp ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά…

«Δεν κληρονομήσαμε την γη από τους προγόνους μας,
την δανειζόμαστε από τα παιδιά μας»
Ινδιάνικη ρήση

Πιστεύουμε ότι είμαστε εδώ για να αφήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, όχι μόνο επειδή ο πλανήτης μας αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όλοι μεμονωμένα ή ομαδικά με ασέβεια, μία μέρα θα εκλείψει, αλλά πολύ περισσότερο γιατί αγαπάμε τον πλανήτη μας και αγαπάμε τα παιδιά μας.

Στα πλαίσια αυτής της αγάπης, έχουμε προβεί στις ακόλουθες ενέργειες βάζοντας και εμείς το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Συλλογική συνείδηση

Μέσα στην κατασκήνωση, προσπαθούμε να περάσουμε την οικολογική συνείδηση, συλλογικά σε όλα τα παιδάκια μας. Χρησιμοποιούμε στις εικαστικές δραστηριότητες ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους κατασκηνωτές μας (π.χ. μπουκαλάκια νερού) καθώς και επιμορφώνουμε τα παιδιά, για οικολογική συνείδηση μέσα από δραστηριότητες.

Ανακυκλώσιμα υλικά

Στην κατασκήνωσή μας κάνουμε ανακύκλωση. Επίσης αντικαταστήσαμε τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης με χάρτινα ποτήρια καθώς και τις σακούλες που χρησιμοποιούνται για αγορές.

Νερό

Για την διαφύλαξη των φυσικών πόρων, και γνωρίζοντας πως η μεγαλύτερη σπατάλη νερού στην κατασκήνωση πηγάζει από τα ντουζ των κατασκηνωτών, έχουμε αντικαταστήσει ήδη ντουζιέρες με χρονοδιακόπτη για την διαφύλαξη του νερού. Πιστοί σε αυτή μας την πεποίθηση και υπόσχεση, κάθε χρόνο θα αντικαθιστούμε έναν αριθμό από ντουζιέρες και βρύσες έως ότου αντικατασταθούν όλες πλήρως.

Ενέργεια

Στην προσπάθεια μας για βιωσιμότητα, αντικαταστήσαμε όλους τους λαμπτήρες της κατασκήνωσης με χαμηλής ενέργειας τεχνολογίας LED. Επίσης, όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις μονάδες της κατασκήνωσης για συντήρηση και παρασκευή προϊόντων είναι πιστοποιημένα για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο δεν περιορίζεται μόνο στην κατασκηνωτική περίοδο και στην προστασία του πλανήτη μας.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά και τους γονείς που μας έχουν ανάγκη όλο το χρόνο και δεσμευόμαστε πως και κάθε χρόνο θα συνεισφέρουμε σε οργανισμούς και φορείς της βόρειας Ελλάδας που χρειάζονται την βοήθεια μας. Πέρα από την δική μας δωρεά ως κατασκήνωση οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας, για να κάνουμε μεγαλύτερες δωρεές σε άτομα που μας έχουν ανάγκη, με αγορές συλλεκτικών προϊόντων μέσα από το e-shop της κατασκήνωσης μας.