Η κατασκήνωση μας λειτουργεί από το 1999, και συνεργάζεται άψογα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και Δήμους . Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο . Τα πρωτότυπα προγράμματα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , τα οποία έχουν ασχοληθεί επανειλημμένα μαζί μας (εφημερίδες Χαλκιδικής , Αγγελιοφόρος , TV Βεργίνα , TV Χαλκιδική , NET κτλ.
«Η Ιδιαιτερότητα των παραδοσιακών μας προγραμμάτων και ο τρόπος υλοποίησης τους, κάνουν την κατασκήνωσή μας μοναδική σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα και την διαφύλαξη της παρακαταθήκης της εμπειρίας των προγόνων μας. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας με εγκύκλιο του προς όλες τις βαθμίδεςτης εκπαίδευσης συστήνει την αναγκαιότητα παρακολούθησης των προγραμμάτων μας.

Η Διεθνής Λαογραφία έχει κάνει μέλος της την κατασκήνωση
«Μια φορά κι έναν καιρό...»

Στις εγκαταστάσεις μας φιλοξενούνται κάθε χρόνο προγράμματα της.
Επίσης φιλοξενούνται μουσικοχορευτικά παραδοσιακά festival από διάφορες χώρες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.
Είναι αναμφίβολο πως η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι υψηλή και στόχος όλων των εκπαιδευόμενων στελεχών μας είναι να διατηρείται τέτοια πάντα ώστε να επωφελούνται τα παιδιά και οι νέοι μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η κατασκήνωση μας έχει φιλοξενήσει , εκτός του διαστήματος των κατασκηνωτικών περιόδων και μαθητές σχολείων για εκπαιδευτικές εκδρομές στο χώρο του παραδοσιακού χωριού.